Idéen til Solhuset

Det er ment som et selvbyggerprosjekt. Det er planlagt som et tidløst hus som vil kunne passe inn i både gammel og ny bebyggelse. Det kan derfor bygges over alt i Norge. Solhuset er ikke avhengig av offentlig vei, el.forsyning og avløp. Det produserer strøm til eget bruk og kan i tillegg levere strøm til el-nettet. En tomt på 2 til 5 mål er passende. Felling av noen rette trær på tomten kan gi gratis trevirke, nok til å bygge huset. Det er i utgangspunktet basert på isolasjonsmateriale av halm og klees innvendig og utvendig av leiere.

Det som må kjøpes er kjøkken, bad og et ildsted (peis eller bakeovn). Varmekilde er ved som det vil være nok av med beskjæring eller felling av egne trær. Kobberrør viklet omkring varmerøret fra ildstedet vil gi oppvarming av vann som kan ledes i varmerør i gulv, som vil gi nødvendig varme i alle rom. Enkel vindmølle og solpanel på taket vil gi el-forsyning til lys, kjøkken, TV og PC. Huset baseres på friskluftsventilasjon. I utgangspunktet kan huset ved egeninnsats kunne realiseres innenfor et beløp på ca 1 mill kr (kjøkken og badeutstyr, peisovn, vindmølle + en del materialer som må innkjøpes.)

Finn drømmestedet ditt og kjøp en tomt og sett igang. (Gjerne på et sted du kan bo mens du bygge ditt eget hus, ikke bruk penger og energi på sette i stand et gammelt hus).